פוסט: אבות המזון באורז

מקור האורז הוא מן הצומח

מרכיביו התזונתיים של האורז ל-100 גר' הם:
– אנרגיה…………… 355 קק"ל
– חלבונים……………… 7.7 גר'
– פחמימות……………… 80 גר'
– שומנים………………. 0.5 גר'
– נתרן…………………… 5 מ"ג
– כולסטרול…………….. 0 מ"ג
– אשלגן……………… 100 מ"ג
– סידן………………….. 20 מ"ג

שלושה אבות מזון הנמצאים באורז, ותהליכם בגוף:

 

*החלבונים מתפרקים בקיבה ע"י המיצים שמופרשים שם, החלבונים מתפרקים לחומצות אמניות, ואז הם קטנים מספיק כדי להיספג במעי הדק ולעבור במחזור הדם.

*השומנים מתפרקים בקיבה ע"י חומר שנקרא ליפז שמופרש שם, השומנים מתפרקים לגליצרול וחומצות שומניות,
ואז הם קטנים מספיק כדי להיספג במעי הדק ולעבור במחזור הדם.

*הפחמימות מתפרקות בפה תוך כדי פעולת הלעיסה, בפעולת הלעיסה מתפרד המזון לחתיכות, המזון מתערבב עם הרוק המופרש ממספר בלוטות רוק. ברוק מצוי ריר ופטיאלין אנזים עיכול המפרק את העמילן לפחמימה פשוטה יותר למאלטוז.
רב הסוכרים מתפרקים לדו סוכרים שמתפרקים לחד סוכרים, ואז הם קטנים מספיק כדי להיספג במעי הדק ולעבור במחזור הדם.

הרכבו הכימי של השומן:
מימן (H) חמצן(O) פחמן(C)
3 חומצות שומניות ומולקולת גליצרול

מצב של עודף בשומנים גורם ל:
השמנת יתר (לפעמים גורמת לבעיות נפשיות), בעיות לב כתוצאה מחסימת עורקים, בעיות נשימה ובעיות בחילוף החומרים.

מצב של חוסר בשומנים:
כאשר אין לגוף מספיק שומנים לייצור אנרגיה, הגוף מתחיל לפרק את החלבונים וכתוצאה מכך הרקמות נהרסות ולפעמים אף מגיעים למצב של תת- תזונה.