חיפוש
הכנס/הרשם
ההרשמה בחינם כמובן

מי באתר
יש באתר 4 אורחים מחוברים
הצטרפו אלינו בפייסבוק

עבודות חדשות

הכי פופולארים

הפתרון הסופי

הקדמה
בהתחלה, העבודה שלי הייתה על התפתחות תהליכי ההשמדה אבל אחרי קריאה קצרה של הפרק הראשון שלי ובדיקת חומר לפרק השני, החלטתי שיותר חשוב לי לדעת כמה שיותר על הפתרון הסופי עצמו, לכן העבודה הזאת הייתה קצת מזורזת.
בגלל החלפת הנושא הרעיון המרכזי מאחורי הכתיבה, לא היה מושלם אז אני רק יכול להגיד שמה שהניע אותי היה החשק הנורמלי (או האב-נורמלי) שלי לעשות את הכל עד הסוף או לדעת עד הסוף; ומכיוון שרוב מה שידעתי על העניין היה או מעורפל מאוד וחסר פרטים או שהיה פשוט חסרים חלקים להרכיב את התמונה השלמה.
העבודה מחולקת לשלושה פרקים: הפרק הראשון הוא הרקע לעבודה עצמה (מה הניע את הנאצים לחשיבה בכלל על הפתרון הסופי, הפרק השני הוא הרקע לביצוע הפתרון הסופי (מתי הוחלטה ההחלטה, על ידי מי וכו'), והפרק השלישי הוא תהליכי הפתרון הסופי עצמו (או לפחות מה שהצלחתי לאסוף בהקצבת הזמן הקטנה שהייתה לי.

ברצוני להודות לאשר אשר עזר לי מאוד באיתור חומר לעבודה, לדבורה על הסבלנות שלה לקצב העבודה שלי, לתומר אדם ואושרי שבלעדיהם אולי לא הייתי גומר את העבודה באותה שנה.
עקרונות ההשקפה הנאצית
בגזענות הנאצית משתמשים בערבוביה של אלמנטים לא הגיוניים, לאומנים-רומנטיים, דתיים ומשיחיים וכביכול הגיוני מדעי.
המושג גזע שהחלו להשתמש בו במאה ה18- ככלי מיון להגדרות בעלי חיים וצמחים וגם את המין האנושי. אולם גזענות במובן הנאצי פירושה הסקת מסקנות ערכיות בהקשר חברתי-פוליטי מתוך הבדלים חיצוניים. הרומנטיקה והדארוויניזם הוולגרי ששלטו במאה ה-19 יצרו אמונה שהחזות החיצונית משקפת את הפנים כשם שהנוף הטבע ואורח החיים של עם משתקפים בתרבותו וערכיו.
<קרא עוד...>