צמיחת הערים באירופה בימי הביניים חלה במאה ה-11 והגיעה לשיאה במאה ה-13. סייעו להתפתחות מספר גורמים: ביטחון – המצב הביטחוני באירופה השתפר והיה ניתן לנוע בדרכים ללא חשש, ומסירה – חידוש המסחר הוביל לצמיחה מדינית כלכלית.
Continue reading “כתה ז': התפתחות הערים באירופה ותושביהן” »
במהלך המאה ה-19 מפת אירופה משתנה בעקבות הפעילות של התנועות הלאומיות.
בשנת 1848- "אביב העמים" פורצות מהפכות במטרה:
· להפיל את שלטונם של המלכים, כמו בצרפת.
· להביא לאיחוד לאומי, כמו בגרמניה.
· להוביל לשחרור עמים מעול שלטון זר, כמו האיטלקים שהיו תחת שלטון האימפריה האוסטרית.
רוב ההישגים היו לזמן קצר, שכן במרבית המקרים המרידות נכשלו.
במחצית השנייה של המאה ה-19 בעקבות כשלון ההתקוממויות של "אביב-העמים", הלאומיות שנתה את פניה, ומתנועה שהדגישה רעיונות כמו: שחרור, סובלנות וליברליזם היא הופכת לתנועה שהדגישה את: העליונות של כל אומה, את הייחודיות והחשיבה מאוד את הכוחניות. לפניכם שתי דוגמאות למאבקים לאומיים.
המאבק לעצמאות יוון ("מאבק מלמטה"- מאבק על ידי העם)
היוונים נתונים היו תחת שלטון האימפריה העותומנית, החל מן המאה ה-16.הם שונים היו מן השליטים בדתם, בשפתם ובהשכלתם. היוונים הם נוצרים, דוברי יוונית ומשכילים יותר מן השליטים העותומניים.
המאבק הלאומי החל בתחילת המאה ה-19 בהקמתן של אגודות יווניות, כשהגדולה שבהן הייתה באודסה שברוסיה. האגודות שמו דגש על החייאת השפה והתרבות היוונית ועל דרישה לשחרור יוון מעול זר.
בשנת 1821 הכריז ראש האגודה באודסה על מרד לאומי יווני, אך מרד זה דוכא. שש שנים לאחר מכן, בשנת 1827, בעקבות הדיכוי של המרד התערבו כוחות אנגליה, צרפת ורוסיה לטובת המורדים ובקרב נברון הוכה… המשך לקרוא
מגישים:
מוגש למורה:
כיתה:
בית הספר:
תוכן עניינים
עמוד
· הקדמה 3
· מבוא 4
· פרק א – רקע למלחמת יום הכיפורים () 5-9
· פרק ב – "בניית" חיל האוויר בין "ששת הימים" ל"יום כיפור" () 10-16
· פרק ג – הלחימה של חיל האוויר בשבוע הראשון למלחמה () 17-25
· סיכום 26
· ביבליוגרפיה 27
· נספחים 28
את העבודה הזו החלטנו לכתוב במסגרת שיעורי ההיסטוריה בבית ספרנו, רמות חפר , בקיבוץ מעברות. התחבטנו רבות לגבי נושא ותחילה החלטנו לבחור באחת ממלחמות ישראל מאחר ונושא זה נוגע לכולנו ומעניין כל אחד מאתנו אישית. לאחר מספר דיונים נפלה ההחלטה לחקור את נושא מלחמת ששת הימים , שאביו של איתי לחם בה במסגרת שירותו הסדיר בצה"ל. בחודש או חודשיים הראשונים לעבודה חיפשנו חומר , חקרנו והזענו רבות בשביל להגיע למסקנה שעדיף שנשנה את נושא העבודה שלנו למלחמת יום הכיפורים מאחר ושאלת החקר שלנו לגבי ששת הימים הייתה מעט שטחית יחסית למה שרצינו לחקור עליו (חיל האוויר). אז בחרנו בנושא מלחמת יום הכיפורים , כמו שהזכרנו , שגם בה , אגב , אביו של איתי לחם במסגרת המילואים שלו.
השקענו רבות בעבודה זו , ואנו מאמינים שאפשר… המשך לקרוא